Recensies

De Voedselzandloper en Lekker Lang Jong zijn regelmatig in het nieuws. De meest opmerkelijke recensies of artikelen treft u hieronder aan. Klik op de link achter de titel om naar het betreffende artikel te gaan.

Veel handige basisrecepten en inspiratie voor alledag. (Uit: KIWI&ZO)
“Eindelijk heb ik hem te pakken gekregen: het Voedselzandloper kookboek Lekker Lang Jong. En hij stelt absoluut niet teleur! Veel handige basisrecepten en inspiratie voor alledag. Bijvoorbeeld voor notencrackers, energierepen, havermoutpap en verschillende dips en spreads.

Gezond eten is zo altijd lekker. (Uit:  Smaakmakend)
Het klinkt woest aantrekkelijk: Lekker Lang Jong blijven. En het klinkt te mooi om waar te zijn. Dat is het niet. (… ) Maar wat -aan ‘de Voedselzandloper’- ontbrak waren lekkere recepten en handvatten om oude gewoonten om te zetten naar nieuwe. Daarom hebben ze samen het initiatief genomen voor een kookboek bij ‘de Voedselzandloper’ met verrassende gerechten en handige tips. Gezond eten is zo altijd lekker.

… doorgewinterde receptenontwikkelaars.. (Uit: NRC NEXT)
Hij (=Kris Verburgh) mag dan een dieetbestseller hebben geschreven,de nieuwe Michel Montignac is hij niet. Geeft niks, daar heb je doorgewinterde receptenontwikkelaars voor, zoals Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk. Zij maakten een kookboek gebaseerd op de Voedselzandloper, Lekker Lang Jong.

 … echt fijne recepten die mega-gezond zijn. (Uit: JAN)
Meeliftend op de hype rondom De Voedselzandloper verschijnen er allerlei kookboeken rondom het populaire thema gezond eten. Lekker Lang Jong, met echt fijne recepten die mega-gezond zijn, is er één van. Mijn lievelingsrecept? De Borsjitsji met zuurkool, ondanks de op de loer liggende lente kan het nog nét!

… het kookboek staat … bomvol heerlijke dingen (Uit: Koken met Karin)
Havermoutpannenkoekjes met bosbessen, boerenkoolchips, rode linzendip met kerrie, auberginerolletjes met gedroogde tomaat, paprika gevuld met broccoli en zalm, ja zelfs chocoladetaart met hazelnootbavarois en frambozen, hmm. Het klinkt niet alleen lekker, het staat ook allemaal aangenaam sappig op de foto in een frisfruitige, luchtige vormgeving. En niemand die het ziet als ik de amandelmelk stiekem vervang door gewone melk, de agavesiroop door suiker en de sojayoghurt door lekkere volvette yoghurt van de Turk, toch? Sttt, niet verder vertellen…

Dat boek moet je gaan zoeken. Daar moet je uit koken.  (Uit: De Telegraaf)
Met dit weer moet het wel, ik loop warm. Nee, ik loop me niet warm, daar heb ik mijn kacheltje voor, maar ik loop warm voor een boek. Lekker Lang Jong heet het en het is geschreven door Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk. Dat boek moet je gaan zoeken. Daar moet je uit koken. Dat is goed voor je. Ik ga er de komende week wat recepten uit halen. In de hoop dat jullie ook warm lopen.

Originele recepten, duidelijk omschreven (Uit: nieuwsvoordietisten.nl)
“In dit kookboek hebben Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk de theorie van Verburgh vertaald in 175 recepten. Het kookboek concentreert zich zoals de titel al zegt op het vertragen van het verouderingsproces… De auteurs geven aan dat ze zelf ook bezig zijn hun voedingsgewoonten aan te passen op basis van de theorie van Verburgh en zich al veel energieker voelen. Ze laten zien dat gezond ook heel lekker kan zijn. De vaak originele recepten zijn duidelijk omschreven, met niet al te veel ingrediënten en gemakkelijk te bereiden. De prachtige foto´s maken dat je met dit kookboek direct aan de slag wilt, of je nu jong wilt blijven of niet. (RB)”

Getipt: Lekker Lang Jong (Uit: Fit voor het leven)
“Vorig jaar verscheen het boek de Voedselzandloper van de Belgische arts Kris Verburgh, waarin hij een nieuw model voor gezonde voeding presenteerde. Hoewel ik laaiend enthousiast was over zijn kijk op voedsel, vind ik het lastig de adviezen van de voedselzandloper toe te passen. Precies in dit gat springt Lekker Lang Jong, een boek vol inspiratie en recepten voor elk moment van de dag”.

En toen kwam daar Lekker Lang Jong (Uit: Boon Apetite)
“Dat waren voor mij twee vliegen in een klap. De theorie meteen in de praktijk toegepast door recepten gebaseerd op de do’s en dont’s.Vooropgesteld dat ik heilig overtuigd ben van de relatie gezondheid en voeding is het soms toch best ingewikkeld om al die theorieën ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. In Lekker Lang Jong zijn de richtlijnen van De Voedselzandloper omgezet in recepten waar je meteen mee aan de slag kunt. Uitgangspunt is dat het naast gezond ook lekker moet zijn…..
Fijne recepten, duidelijk beschreven, makkelijk te maken en met verkrijgbare ingrediënten. Sommigen voorzien van smakelijke fotografie.
Dit boek is een aanrader voor iedereen die wel anders wil maar niet weet hoe.”

Gezond, verantwoord en vooral lekker! (Uit: Okokorecepten.nl)
‘Lekker lang jong’ is het kookboek dat de theorie over gezond eten van de jonge Belgische arts Kris Verburgh in zijn succesvolle boek ‘De voedselzandloper’ vertaalt naar lekker eten. Kris laat in ‘De voedselzandloper’ aan de hand van wetenschappelijk onderzoek zien hoe belangrijk gezond eten is. ‘Lekker lang jong’ heeft de ideeën van Kris omgezet in 175 spannende en inspirerende recepten. Allemaal gezond, verantwoord en vooral lekker!

Een gedachte over “Recensies

  1. Zondag voor de familie de Chocolade hazelnoot bavarois frambozentaart gemaakt en die viel geweldig in de smaak. Vertelde dat het een taart is zonder suiker, boter en meel, verbazing en de reactie was: “Knappe prestatie!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s